Політика

Вимкнення опалення та необґрунтоване підвищення тарифів – виклики для нового уряду, – депутат облради

*Актуально

Уряд має запобігти відключенню від опалення міст і містечок та захистити українців від необґрунтованого підвищення тарифів, інакше це призведе до соціальних конфліктів і кризи неплатежів. Про це повідомив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Петро Головач.

Як відомо, «Нафтогаз України» попередив мешканців м. Дніпра і кількох міст Дніпропетровської області про можливий зрив початку опалювального сезону через бездіяльність місцевої влади. Водночас українці ще пам’ятають минулорічні відключення від опалення в Кропивницькому, Смілі та інших населених пунктах. У місті Дніпро близько 100 громадян перекрили Донецьке шосе, протестуючи проти підвищення тарифів на централізоване опалення. За рік плата на тепло виросла вдвічі лише через те, що подачу тепла перевели з однієї котельні на іншу. Депутат Чернігівської облради зауважив, поки що ці критичні ситуації не стосуються Чернігівщини, однак без змін загальних підходів чернігівці також можуть мати проблеми із теплопостачанням.

«Таким чином, на місцях люди дізнаються про зміни в тарифах, коли вже отримують платіжки. Це означає відсутність комунікації з громадянами та контролю з боку уряду за діями місцевих постачальників тепла», – зазначив Петро Головач.

Він наголосив, що восени на всеукраїнському рівні вже почалися розмови про підвищення вартості електроенергії для побутових споживачів, що, ймовірно, позначиться на вартості й інших тарифах. «Нам спершу говорили, що тарифи не зростатимуть. Але остання інформація має насторожувати, адже заяви звучать одні, а ситуацію маємо іншу. Отже, це питання не контролюється», – сказав депутат облради від «Нашого краю».

«Наш край» нагадує, що раніше партія реєструвала у Верховній Раді законопроєкт, що запобігає відключенню об’єктів соціальної інфраструктури та їхніх постачальників тепла від газу. Новій владі варто звернути увагу на напрацювання депутатів від партії й ухвалити відповідний законопроєкт.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button