206 округПолітика

Поліція висунула свою версію подій на Ватутіна: агітація у приватному будинку з непевними агітматеріалами

image002

У приватному будинку по Ватутіна довірена особа кандидата в нардепи проводила передвиборчу агітацію.

Куратори штабу кандидата документували процес вручення виборцям посвідчень громадського активіста на фото- та відео ресурси.

Така офіційна версія чернігівської поліції про вчорашні події з підкупом виборців.

image003

Нагадаємо, 1 липня поліція отримала повідомлення про порушення виборчого законодавства. На місце подій виїхало близько 10 патрульних машин та слідчо-оперативна група.

Правоохорнці провели обшук та вилучили техніку та агітматеріали. Зокрема, ноутбук, 2 фотоапарати, штатив, принтер, кілька десятків примірників зошитів агітатора без відомостей про замовника та установу, що здійснила друк, тираж, інформації про відповідальних за друк, аркуші з контактними даними осіб, а також пластикові посвідчення із зображеннями та даними осіб та незаповнені пластикові картки.

image004

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця, учасника референдуму) — караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Нагадаємо, т.в.о начальника  ГУНП у Чернігівській області Едуард Альохін на вчорашній прес-конференців запевняв, що заяви про підкуп виборців є, але фактів немає.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Нужноломать эти схемы , а то провладный кандидатушка , совсем обарзел , микитась скупает все что можно так же как и в прошлом году скупал голоса Атрошка , теперь мы страдаем , а если еще и в купу атрошки прийдет микитась мы вообще забудем что такое кушать колбасу (

Back to top button