Політика

Влада має визначити кінцевий термін завершення децентралізації

*Актуально

Влада має визначити чіткі кінцеві терміни завершення децентралізації. Про це повідомила депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Ірина Грозенко. За її словами, на сьогодні у 99 районах країни не створено жодної об’єднаної громади. Причина – штучне блокування децентралізації районними владами. Партія закликає звільнити винних чиновників.

«За час реформи створені сотні успішних об’єднаних громад. Вони вже демонструють ефективність: будуються дороги, лікарні, школи, ЦНАПи та дитсадки. На тлі успішних прикладів блокування децентралізації має вигляд злочину з боку місцевої влади, що боїться втратити повноваження та контроль над фінансовими потоками», – прокоментувала Ірина Грозенко.

«Наш край» закликає центральну владу визначити кінцеві строки завершення децентралізації, яких, безумовно, мають дотримуватися чиновники. Партія також вважає, що доречно провести наступні раунди місцевих виборів, скасованих через воєнний стан, у 2019 році одночасно з президентськими та парламентськими виборами.

«Це дасть додатковий стимул для виборців узяти участь у виборах до ОТГ, заощадить кошти та підвищить ефективність виборів», – зазначила депутат від «Нашого краю».

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button