Політика

Захворюваність на COVID зростає, а чиновники Новгород-Сіверської міськради скорочують фінансування лікарні

*Актуально

Нагальну необхідність фінансування лікарні й освітніх закладів із міського бюджету Новгорода-Сіверського обговорили під час зустрічі новообраних депутатів міської та районної рад від політичної партії «Наш край». У заході взяв участь голова виконкому Чернігівської обласної організації ПП «Наш край» Юрій Музика.

Новгород-Сіверська міська рада минулого тижня не виділила субвенцію місцевій лікарні, заплановану ще на початку року, що в умовах стрімкого поширення коронавірусної інфекції є неприпустимим. Субвенція лікарні передбачалася у розмірі 1 млн грн, однак виділення 800 тис. грн міська рада на своєму останньому засіданні скасувала. На що спрямували кошти посадовці міськради – невідомо. Загалом, які питання можуть бути важливішими, аніж здоров’я та життя людей в умовах пандемії?

Також проблемна ситуація склалася у громаді з фінансуванням освітніх закладів, до кінця року на заробітну плату педагогічним працівникам не вистачає майже 3 млн грн. У навчальних закладах Новгорода-Сіверського вчителі не отримують вчасно заробітні плати, відбуваються скорочення. Немає можливості організувати підвіз учнів до школи, навіть якщо школярі не проживають в умовах пішохідної доступності до свого навчального закладу.

У «Нашому краї» налаштовані на вирішення цих проблемних питань у Новгороді-Сіверському та відновлення повноцінного фінансування медичного й освітніх закладів, оскільки стабільна робота лікарні й шкіл є основою благополучного життя в громаді. «Наша позиція – першочергово повернути фінансування лікарні і навіть збільшити його, щоб місцеві жителі вчасно отримували необхідне лікування, особливо хворі на коронавірус», – наголошують у партії «Наш край».

Також під час зустрічі Юрій Музика провів навчання для новообраних депутатів місцевої ради. Він актуалізував законодавчі аспекти діяльності депутатів, їхні повноваження й обов’язки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button