Політика

Зеленський назвав умови проведення виборів-2024

Президент Володимир Зеленський заявив, що хотів би провести президентські й парламентські вибори в Україні у 2024 році, але для цього потрібна низка умов. Про це він розповів в інтерв’ю Наталії Мосейчук.

За його словами, ці умови були висловлені ним у спілкуванні з американським сенатором-республіканцем Ліндсі Гремом, що публічно виступив у пресі на користь проведення в Україні виборів навіть попри дію правового режиму воєнного стану.

«Якщо наші парламентарі готові, тому що нам потрібні тоді зміни до законодавства — у Виборчий кодекс. Й зробити це швидко. Раз», — почав називати необхідні умови Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, хто став начальником новоствореного Управління ЧМР

«Я сказав йому (Грему — ред.): «Ви готові дати нам 5 млрд? Тому що я не людина, яка займається «бруківкою». І мені здається, що саме така сума потрібна на проведення виборів в звичайний час, а у військовий час я не знаю, що це за сума», — продовжив президент.

Таку фінансову підтримку на проведення виборів, наголосив глава держави, Україні можуть надати США та Європа.

«Проводити вибори в кредит я не буду. Забирати гроші від збройних сил і давати їх на вибори також не буду», — заявив Зеленський.

Окрім того, «спостерігачі повинні бути в окопах» й можливість проголосувати мають отримати усі 7 млн українських біженців закордоном.

Тільки в такому разі, як вважає Зеленський, результати волевиявлення громадян України можна буде оцінити як легітимні.

«Я б хотів провести вибори. Чесно», — додав Зеленський.

Як підсумував чинний український президент, йому не хотілося б, аби про нього склалося враження як про того, хто тримається за владу й виступає проти виборів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Кореспондент

Ще статті по темі

Back to top button