НовиниСуспільство (відео)

Понад 600 пар взуття принесли в центр Чернігова: назвали моторошні цифри домашнього насилля (Відео)

Жахливі цифри домашнього терору візуалізували в Чернігові під час заходу, присвяченого всеукраїнській акції «16 днів проти насилля». Організатори зібрали понад шістсот пар жіночого взуття – як символ того, що його більше ніколи не взують. Саме стільки людей щороку гине від домашньої тиранії.

«Кожного року в Україні гинуть понад 600 жінок від домашнього насилля. Хотілося б сьогоднішню акцію присвятити всеукраїнській акції «16 днів проти насилля» та приурочити до Дня захисту прав людини. І якось візуалізувати цей масштаб, щоб про це не тільки почули, але й подивилися на це, побачили», — Юлія Гребнєва, співорганізатор акції «16 днів проти насилля» в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція щодня складає в середньому шість протоколів про домашнє насильство

«Я принесла свою пару взуття. І хочу долучитися до цієї акції. І хочу донести до людей, що насилля – це неправильно. Це не людяність», — Світлана, чернігівка.

«Ми проти насилля і вважаємо, що кожна жінка у своєму житті проходить через це, оскільки насилля має різні форми. Психологічне, фінансове і, відповідно, фізичне», — Катерина, чернігівка.

«Підтримую цю акцію, бо ця проблема зачепила і мою родину. Мені дуже шкода всіх жінок і дітей, які потерпають від насильства в родинах», — Ірина, чернігівка.

За словами поліції, головною причиною того, чому домашнє насилля не можна зупинити та покарати тирана, є нерішучість жертви.

«Коли жінки наважувалися написати заяву про домашнє насильство, далі більшість забирала заяву, відмовлялася писати. Чоловіки їх вмовляють. І знову це йде по колу. Це коло не розірвати, його необхідно розірвати насамперед самій жінці», — Аліна Чемерис, начальник відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Чернігівській області.

Наразі від початку року по Чернігівській області поліція отримала приблизно 4000 викликів про домашнє насильство. В підсумку зараз налічується понад 200 досудових розслідувань саме з цих злочинів.

Журналіст — Олег Дешура

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button