НовиниСуспільство (відео)

«Рейдерство» від чернігівської мерії: за що Атрошенко мстить Кнуренку (Відео)

Це комісія Чернігівської міської ради прийшла інспектувати територію колишнього заводу «Жовтневий молот» і наполегливо цікавиться, хто ж власник цих територій. Мета комісії – знайти підстави зруйнувати повністю будівлі, які хоч і не в найкращому стані, але все ж капітальні. Цьому є повне документальне підтвердження.

«Я показую, технічні паспорти є», — Ніна Пономаренко, заступник директора ТОВ «Лофт. Біз».

Ці аргументи на комісію не дуже діють. Вони наполегливо гнуть свою лінію, зазначаючи, що будівлі наразі в непридатному для використання стані.

«Демонтаж цих тимчасових споруд . – А чому тимчасова? – Це тимчасова споруда», — Василь Дмитренко, начальник управління земельних ресурсів ЧМР.

Що цікаво, за словами юристів, муніципальна влада діє, використовуючи фактично неіснуючі документи. А саме – нонсенс, але зносити капітальні споруди в мерії хочуть, послуговуючись рішенням міської ради про знесення… металевих гаражів.

«Ремзавод записи. Їх намагаються знести на підставі неіснуючих нормативно-правових актів. Ці посилання є на сайті Чернігівської міської ради», — Наталія Блохіна, адвокат.

Далі – за всіма спорудами закріплено право власності. Знести їх можна лише за рішенням суду, і аж ніяк не за рішенням виконкому.

«Право власності є непорушним. Це капітальні споруди і це (знесення) може відбуватися лише після рішення суду. І такі дії Чернігівської міської ради ми вважаємо самоуправством, вони мають бути кваліфіковані за Кримінальним кодексом України», — Наталія Блохіна, адвокат. 

«Будь-яка цивілізована країна спирається на право власності. На жаль, тут ми бачимо зворотну сторону, де чиновники, зокрема й мер, хочуть знищити приватну власність. А це знаєте, як раніше казали «Не такі страшні московські воші, як українські гниди». Оці гниди і роблять усе, щоб знищити нашу державу», — Олександр Бондарєв, директор ТОВ «Лофт. Біз».

І найголовніше. Запитуємо самого Сергія Кнуренка, чому комісія чиновників так вперто і наполегливо згадує його прізвище під час відвідин «Ремзаводу». Підприємець пов’язує це з давнім конфліктом.

«Є причина, скажемо так, хвороблива. Це наслідки 2005 року, коли довелося виправляти кадрову помилку президента Ющенка – коли було призначено Атрошенка головою Чернігівської обласної адміністрації. Ну і тут була рейдерська хвиля, що захлиснула всю Чернігівщину», — Сергій Кнуренко, підприємець.

Сьогодні Сергій Кнуренко насправді є власником частини нерухомості на території торговельного парку «Ремзавод». Це, на його думку, і є причиною зокрема й «земельних репресій» щодо підприємства з боку міської влади.

«Не надають земельної ділянки, і ці підприємства змушені звертатися до суду для захисту своїх прав», — Наталія Блохіна, адвокат. 

«Своїм дати, а ворогам не дати. А без землі неможливо розвиватись. І вони це знають і свідомо не дають землю, щоб неможливо було розвиватися. Усе дуже просто», — Сергій Кнуренко, підприємець. 

А от що найцікавіше. Минув буквально тиждень від рішення виконкому про знесення будівель, як суд забороняє це знесення, таким чином підтверджуючи його незаконність.

«Є рішення виконкому – ми повинні виконувати. – А якщо суд доведе зворотне? – Ну, суд доведе – будемо судитися. – А хто буде відповідати? – А хто буде відповідати, на вашу думку?» — Олександр Атрощенко, заступник чернігівського міського голови.

Виправляє свої дії міська влада традиційно за кошти платників податків, тобто простих чернігівців. І якби рішення виконкому було виконано – заплатив би за це бюджет міста.

На думку Сергія Кнуренка, така діяльність мера веде до зневіри людей у владі загалом. І потім громади шукають покращення в сепаратистській риториці проросійських політиків.

«Отака правова вакханалія, яку сіють подібні мери, що повинні сидіти у в’язниці, а вони сидять на посадах міських голів. Так оце є загроза для України. І от такі мери, як Атрошенко, дарують «золоті батони», голосують 16 січня… Вони першими будуть сепаратистами. Я в цьому переконаний», — Сергій Кнуренко, підприємець. 

Наразі підприємці готові відстоювати своє право в судах, адже шукати справедливості в стінах міської ради не вбачають сенсу.

Позиція*

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button