Щоденники бувалого чернігівця

Реванш блошиних ринків (Фото)

Чому блошині ринки й досі користуються популярністю? Все просто: тут можна знайти унікальні речі буквально за копійки. Головне, як-то кажуть, треба знати рибне місце, мати неабияку вдачу та терпіння. Найкращі пропозиції розходяться миттєво.

На них полюють бувалі мисливці за раритетом. Тож приходити на ринок треба раніше за всіх, коли продавчині лише розкладають свої скарби. Ціни наприкінці робочого дня зазвичай падають, особливо на те, що не користується попитом. Слід пам’ятати, що на «блошках» треба торгуватися, адже продавець мріє позбутися раритетного скарбу.

Вийшовши вранці на вулицю Ремісничну, був здивований тим, що вздовж всієї вулиці аж до Центрального ринку бабці-«комерси»  розкладалися на землі, витираючи пилюку зі своїх експонатів. Особисто я люблю такі осередки минувшини.

Тут можна побачити те, що шукав, а часом і те, чого ніколи не бачив. Старі годинники, ножі, нагороди, порцеляновий посуд, антикваріат і порцеляну, дизайнерські речі та букіністичну літературу, музичні записи та домашнє начиння. Все, що гармонійно може вписатися в інтер’єр вашої оселі.090515_110506_23210_2

Інший бік цього стихійного торгівельного осередку – самі торговці. Дивлячись в очі стареньких – бачиш сум і біль. Так і хочеться їм чимось допомогти, а тому обов’язково щось купуєш якусь дрібничку, навіть, якщо вона й не потрібна. Так, аби просто допомогти. Адже розумієш, що не від доброго життя вони вийшли на вулиці збувати те, що радувало їх впродовж усього життя.

Так і цього разу, вийшовши по справах не втримався і придбав собі книгу Габрієля Гарсіа Маркеса «100 днів самотності», надруковану ще в 1967 році.

Приємних придбань і вам.

Ще статті по темі

Back to top button