Суспільство

17 вересня – Міжнародний день «З’їж яблуко»

У календарі повно різних цікавих і незвичних днів і свят. В основному вони придумані людьми, які намагаються поглянути на життя з нестандартної точки зору, привнести більше свіжості і натхнення в повсякденну рутину або просто повеселитися.

Щорічно в третю суботу вересня в усьому світі відзначається день «З’їж яблуко». Цьогоріч цей день припадає на сьогодні, 17 вересня. Метою його святкування є привертання уваги людей до простого та ефективного методу підтримки здоров’я, яким виступає щоденне вживання цього цінного фрукта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині голова громади бореться за чистоту

В Україні яблуню завжди вважали чудо-деревом. В старих народних казках були згадки про молодильні яблука. А для того, щоб дізнатися майбутнє, казковим героям потрібно було лише почати катати яблучко по тарілочці.

В наші дні про користь яблук відомо навіть малюкам. Але споживання яблук, як і всіх фруктів та продуктів, має бути помірним.

Чернігівські дієтологи кажуть, що дорослій здоровій людині можна з’їдати не більше, ніж 3-4 плоди яблуні вагою по 120-150 г. Надлишок навпаки – шкодить організму.

Напередодні та в день цього свята в багатьох школах та дитячих садочках проводять челенджі, коли діти та вчителі їдять яблука та закликають це робити інших.

Француженки вважають, що жінка повинна з’їдати в день 2 яблука: одне для здоров’я, друге – для краси. А наші бабусі казали: «Їж одне яблуко в день – і лікар тобі не потрібен».

Тож, смакуйте яблуками щодня і будьте здорові!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button