Суспільство

29 см за добу: у Чернігові випала половина місячної норми снігу

Чернігівщина оговтуються від негоди. Атмосферні фронти циклону Vahja принесли сильні снігопади, хуртовини, налипання мокрого снігу та вітер 15-20 м/с.

За інформацією начальника Чернігівського обласного центру з гідрометеорології Руслана Овсєєнка, за добу в області випало від 12 до 33 мм.  Висота снігового покриву коливається від 20 до 29 см.

Зокрема:

 Семенівка –  41%  місячної норми, сніговий покрів – 28 см.

Ніжин – 49% місячної норми, сніговий покрів – 28 см.

Остер – 44% місячної норми, покрів – 20 см.

Прилуки – 52% місячної норми, сніговий покрив – 22см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом минулої доби рятувальники звільнили зі снігової пастки 117 автівок на Чернігівщині (Фото)

У Чернігові за неповну добу (снігопад тривав близько 20 годин) випало 23 мм опадів, висота снігового покриву становить 29 см. Це половина місячної норми опадів, зазначають в облгідрометцентрі.

Такий снігопад не є рідкісним.  Це нормальне явище для зимового періоду нашого регіону. Просто ми звикли до аномально теплих зим, коли снігового покриву не було до самого нового року, – підкреслив Руслан Овсєєнко.

 Він нагадав снігопад 2013 року, коли за добу випало 2,5 місячної норми опадів.

З понеділка, 18 грудня, за прогнозами синоптиків, очікується поступове потепління. Температури повітря вдень і вночі коливатиметься у межах 1- 5º тепла. Але сніг, що випав, не розтаватиме. Він ущільнюватиметься та у разі дощу буде накопичувати вологу. Отже, Різдво за новим календарем, 25 грудня, чернігівці та мешканці області зустрічатимуть зі справжньою зимовою погодою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Новий Чернігів

Ще статті по темі

Back to top button