Суспільство

«Велике будівництво»: на Чернігівщині ремонтують дорогу (Фото)

У Чернігівській області в Сновському районі на ділянці ремонту дороги Р-83. Під’їзд до смт Березна (км 4+000 — 15+500) завершені роботи з влаштування верхнього шару нового асфальтобетонного покриття проїзної частини. У 2020 році ремонтується ділянка дороги між селами Кучинівка та Рогізки протяжністю 11,5 кілометрів. Підрядна організація — ПрАТ «ШРБУ-82» (м. Мена).

Зараз підрядник влаштовує покриття на з’їздах, а також асфальтує заїзні кишені біля місць зупинки транспорту. Проводить роботи з укріплення узбіччя щебенево-піщаною сумішшю. Водночас в населених пунктах організовується інфраструктура для пішоходів, вже зроблено 2,9 км тротуарів (усього заплановано – 4,5 км). Також триває улаштування бордюр – вже є 4,9 км (усього заплановано близько 9 тисяч погонних метрів). Розпочато роботи зі встановлення елементів безпеки дорожнього руху – старе зношене бар’єрне огородження замінюють на нове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступного тижня розпочнеться ремонт дороги, що з’єднає Сумську та Чернігівську області

Вартість об’єкта – 86,7 млн. грн. В межах поточного середнього ремонту на цій ділянці дороги Р-83 планується: влаштувати вирівнюючий та верхній шари дорожнього покриття, укріпити узбіччя, облаштувати посадкові майданчики, пішохідні доріжки, нанести розмітку, встановити елементи організації дорожнього руху. Повністю завершити ремонтні роботи на цій ділянці та здати її в експлуатацію планується до кінця серпня 2020 року.

Дана ділянка дороги Р-83 (Підїзд до смт Березна) поєднує міжнародну трасу М-01, національні автодороги Н-27, Н-28 та регіональну Р-65. Інтенсивність руху автомобільного — понад півтори тисячі авто на добу. Дорога є перепускним маршрутом руху між міжнародними автомобільними КПП «Сеньківка», «Миколаївка», «Грем’яч», та рядом міжнародних залізничних контрольних пунктів пропуску, в тому числі КПП «Сновськ». З’єднує ряд адміністративних центрів — обласний і районні. Входить до державного туристичного маршруту «Намисто Славутича», забезпечує міжнародний автомобільний туризм. Також є соціально важливим об’єктом для жителів ближніх районів, адже це шкільний маршрут і маршрут екстреної медичної допомоги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба САД у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button