Суспільство

73 учні з Чернігівщини підкорили Говерлу (Фото)

На відзначення 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності в рамках літньої школи в Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді з 10 до 12 червня відбулася туристична освітньо-екскурсійна подорож учнів ліцею за маршрутом «Чернігів — Львів — Яремча — Буковель» зі сходженням на гору Говерла. У ній взяли участь 73 учні 10-го класу біолого-хімічного, фізико-математичного, гуманітарного профілів, 12 педагогів ліцею, волонтер міжнародного проекту GoCamp Рей Рокхіл, 10 учасників поїздки представляли батьківську спільноту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти з Чернігова «застрягли» посеред поля в Румунії

Виховання патріота своєї держави, шанобливе ставлення до культурної, історичної спадщини України, збагачення екологічного досвіду молоді в інтересах сталого розвитку суспільства – усе це стало рушієм поїздки.

Усі учасники екскурсії в перший день відвідали місто Львів та його основні цікавинки – панораму «Високий замок», де мали змогу поринути в історію міста та помилуватися його краєвидами, Собор святого Юра тощо.

У другий день поїздки представники ліцейної спільноти підкорили Говерлу, на шляху 2060,8 м усі були рівними у своєму прагненні піднятися на найвищу вершину України та помилуватися чудовими гірськими краєвидами.

Подорож залишила чудові та незабутні враження.

Джерело: Управління освіти і науки ЧОДА

Ще статті по темі

Back to top button