Суспільство

Архітектори заявили, що чернігівську школу № 10 закрили незаконно

Баталії довкола Чернігівської школи № 10 тривають уже четвертий місяць. Чернігівська міська рада закрила цей навчальний заклад буцімто через аварійний стан усього приміщення. Причиною стала тріщина на стіні прибудови, в якій знаходяться вбиральні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закрити не можна ремонтувати: невтішна доля школи № 10 (Відео)

Батьки учнів, які навчаються в цій школі та колектив навіть мітингували проти закриття. Але міська влада наполягла на закритті і переведенні навчального процесу в іншу школу (№ 6).

Чернігівці припускають, що навчальний заклад закрили не випадково, мовляв, на це приміщення поклали око.

Утім, виявляється, що чернігівську школу закрили незаконно. Адже для відновлення навчання достатньо було просто відремонтувати прибудову, тобто, ліквідувати тріщину.

Про це йдеться у письмовому висновку голови Чернігівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Віталія Травки.

«З будівельних робіт потрібно лише відновити деформаційний шов та перевірити розрахунками несучу спроможність фундаментів, ліквідувавши можливість замокання», — йдеться у документі.

30725390_595608517475070_7389897283271131136_n

До речі, це вже не перший експертний висновок, який засвідчує, що школу закрили незаконно.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Пора уже начинать посадку в СИЗО так называемых специалистов из НДИ, и чиновников из управления образования. Госпожа Мыслывець должна таки получить почетное место в первом ряду, у окна с решеткой…

  2. Подкиньте инфу.кто глаз положил на обьект. Я понимаю что у этих господ срачка нападет ..но все же.

Back to top button