Суспільство

Артисти балету чернігівської філармонії тепер займатимуться у відремонтованій балетній залі

Репетиції артистів балету тепер проходять у комфортних і зручних умовах. Адже зала тепер одна з найкращих в Україні. Репетиційні приміщення Чернігівського обласного філармонійного центру – балетну залу та роздягальню – повністю відремонтували. І артисти вже проводять тренування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солістку групи GO-A Катерину Павленко не дочекалася чернігівська філармонія (Відео)

Тут повністю відремонтували вентиляційну систему в залі, встановили кондиціонер, замінили електропроводку, відремонтували стелю, підлогу та забезпечили звукоізоляцію стін. Останнє важливо, оскільки в закладі одночасно можуть проводити репетиції кілька колективів і тепер вони не заважатимуть один одному.

Оновили 18 індивідуальних кабінок у роздягальні. Тепер комфортні умови для артистів балету із забезпеченням усіх належних санітарних норм гарантовано впродовж всього року, а не від сезону до сезону, як було раніше. Особливо це актуально з огляду на те, що в балетній студії займаються й чимало вихованців дитячих студій, які працюють при філармонійному центрі.

У процесі реконструкції вже замінено вікна та двері будівлі на сучасні енергоощадні. Завершується реставрація фасаду філармонії та розпочнуться роботи із заміни покриття тротуару біля будівлі та ремонт системи водостоку.

На сьогодні у філармонійному центрі працюють: академічний симфонічний оркестр «Філармонія», академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського, академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди», академічний народний хор, духовий оркестр, капела бандуристів ім. О. Вересая, колектив концертних виконавців та джаз-бенд «BissQuit». Загальна кількість працівників – понад 400 осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button