Суспільство

Атрошенко визнав, що неефективно бореться з неохайними містянами

На ранковій нараді, що пройшла в перший робочий день після свят, заслухавши звіт начальника екологічної інспекції Чернігова Сергія Стринадка та передивившись фотозвіт роботи його відомства, міський голова Владислав Атрошенко визнав, що міська влада веде неефективну роботу в напрямі виховання чернігівців, які влаштовують сміттєзвалища, викидаючи сміття, де заманеться.

На фотографіях, зокрема, були зображені стихійні сміттєзвалища, створені не лише на околицях міста, а й ближче до центра, наприклад, біля будинків.

«Мені здається, що заходи, які ми організовуємо для тих, хто смітить на вулицях Чернігова, є недостатньо жорсткими й ефективними. Штрафи не дуже великі, та й покараних теж небагато. Треба цей процес ставити на конвеєр», – зазначив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також міський голова додав, що така картина, яку сьогодні на нараді презентувала екоінспенція – це оцінка роботи міської влади.

Нині сума адміністративних штрафів за викидання сміття в місцях, не передбачених для цього, не така вже й «кусюча»: для фізичних осіб вона становить від 340 грн до 1360 грн, для юридичних осіб – від 800 грн.

Наразі Владислав Атрошенко збирається провести нараду з юридичною службою міської ради, а також представниками судочинства, аби обговорити деталі подальшої, вже більш серйозної, боротьби зі свинством містян.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Яка екологічна інспекція міста? Про що ми говоримо? Це інспекція по контролю за благоустроєм і до екології ця служба не має ніякого відношення.
    А якщо смітники у місті не прибрані, то треба штрафувати відповідні ЖРЕДи і не буде ніяких проблем.

Back to top button