Суспільство

Авіаційний удар по прикордонню: росіяни атакували Чернігівщину

Розпочалася п’ятсот вісімдесята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Російські окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право, обстрілюють не лише позиції українських військ, а й цивільну інфраструктуру населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

Так, минулої доби російська федерація атакувала Україну 12 крилатими ракетами “Калібр”, 2 протикорабельними ракетами П-800 “Онікс” та 24 іранськими ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” по припортовій інфраструктурі Одеської області та інших об’єктах цивільної інфраструктури. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України було знищено 11 крилатих ракет “Калібр та усі 24 ворожі “шахеди”.

Крім того, сьогодні вночі, окупанти знову атакували Україну дронами-камікадзе типу “Shahed-136/131”. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах.

Протягом минулої доби відбулося 25 бойових зіткнень. Ворог завдав 16 ракетних та 72 авіаційних удари, здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, багатоквартирні будинки, готель, дитячий садок та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнала Леонівка Чернігівської області.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ще статті по темі

Back to top button