Суспільство

Бахмацька громада розпочала розроблення Стратегії розвитку

Наприкінці 2021 року Бахмацька громада увійшла до списку переможців, які отримують експертну консультативну підтримку з розроблення Стратегії свого розвитку в межах Програми «U-LEAD з Європою». Вона фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією та Словенією. Програма супроводжуватиме 96 громад з усіх областей України, зокрема п’ять громад із Чернігівщини (всього з нашої області на конкурс надійшло 12 заявок).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громадах Чернігівщини непроста ситуація з водою

Стратегія визначає, якою мешканці громади прагнуть бачити її в найближчому майбутньому, відповідно — пріоритети розвитку, засоби та ресурси досягнення поставлених цілей. До речі, з 2023 року наявність Стратегії стане обов’язковою для громад, які прагнуть отримати від держави кошти на свій розвиток.

У листопаді-грудні минулого року та січні поточного року за участі експертів Програми «U-LEAD з Європою», керівників її Київського та Чернігівського офісів відбулися кілька заходів: ознайомча зустріч, онлайн-семінар на тему «Комунікація та партисипаторні механізми для представників територіальних громад, відібраних для підтримки розробки стратегій місцевого розвитку» та перші онлайн-консультації. Їх мета – організаційна підготовка до розроблення Стратегії, ознайомлення з можливостями та формами ширшого залучення мешканців громади.

31 грудня 2021 року розпорядженням міського голови створена робоча група з розроблення Стратегії розвитку Бахмацької міської територіальної громади Ніжинського району Чернігівської області на 2022–2027 рр. і Плану заходів із її реалізації на 2022–2024 рр. на принципах залучення громадськості, зокрема освітян, підприємців, депутатів, старостів старостинських округів, громадських організацій тощо.

Серед наступних першочергових кроків — збір даних для соціально-економічного аналізу та проведення опитування мешканців громади. Це велика праця, яку територіальна спільнота може зробити лише разом.

Міськрада Бахмач

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button