Суспільство

«Bakery_ok»: як безсонні ночі стали початком улюбленої справи Ольги Кривенко (Фото)

Оля Кривенко знайшла справу свого життя завдяки маленькому сину, який не давав їй спати ночами. Так, безсонні нічні години вилились у захоплення, а згодом – і в солодку справу під назвою «Bakery_ok».

Оля розповідає, що якихось особливих дитячих мрій щодо майбутньої професії в неї не було. Проте пригадує, що доля натякала їй і раніше на її покликання.

«Можливо, це звичайний збіг, але після школи я пішла вступати до кулінарного училища на кухаря, та мені сказали, що на цей факультет місць немає і мене залюбки візьмуть офіціантом. «От і добре», погодилася я. Так і відучилася на офіціанта-бармена».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Коропі пишаються земляком-генієм і їдять космічний торт (Фото)

Потім Ольга Кривенко закінчила ще комерційний технікум (Чернігівський коледж економіки і технологій ЧНТУ) за спеціальністю «товарознавець-комерсант».

Тож, розмірковує Оля, якби все ж таки вивчилася на кухаря, вже давно могла б радувати людей солодощами. Однак якби це сталося тоді, можливо, і не приносило б їй такого задоволення.

Кондитерський шлях у житті Олі розпочався з народженням синочка.

«Він неспокійно спав, мені доводилося вночі дуже часто вставати та підколисувати його, а щоб не втрачати час, я почала дивитися відео з приготування десертів. Чомусь мій вибір припав саме на них. Після перегляду кількох я зловила себе на думці, що хочу це приготувати. Так і почала.  

У декреті час є, і родину завжди хотілося побалувати смачненьким. Та й сама я ласунка неабияка!»

Із кожним днем Оля відчувала дедалі більше бажання піти на кухню та готувати десерти, прокидаючись уночі, вмикала YouTube і захоплено дивилася відео.

Кондитер розповідає, що розпочати власну солодку справу допомогло і бажання зайняти себе чимось у декретній відпустці. До того ж, це і внесок у сімейний бюджет.

Пройшовши шлях навчання і самовдосконалення, на сьогодні Ольга Кривенко – відомий кондитер, у соцмережах її можна знайти за назвою «Bakery_ok».

«Зараз мені цікаво розвиватися і вчитися створювати скульптурні, 3D і антигравітаційні торти. Загорілася цим як тоді, три роки тому. Вже почала робити такі тортики».

Щодо моди на торти, кондитер розповідає, що її як такої немає, є мода на прикрашання, є сезонні десерти. Але популярними серед її замовників досі залишаються класичні «Медовик» і «Наполеон».

«Загалом усі нові торти і десерти – це добре забуті старі, але трохи перероблені або розбавлені чимось. Наприклад, той самий «Наполеон» зі смородиною. Класика, але в оздобленій формі і, до речі, дуже гарне поєднання виходить».

Перш ніж запропонувати на замовлення клієнтам щось новеньке, кондитер проводить дегустацію серед найрідніших.

«Найголовніший і найсуворіший мій експерт в області смаків – моя свекруха. Кожного разу пробуючи, вона каже, що це смачно, наприклад, це добре, а отут, може, краще отак тощо».

А от син тепер уже дедалі частіше просить шоколадку, зізнається Оля, та й чоловік вже не поспішає за першим шматочком.

«Мені здається, за три роки я їх так нагодувала солоденьким, що тепер вони постійно просять м’ясо».

Коли почався карантин, розповідає Ольга, люди почали замовляли маленькі десерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успішна франшиза «Сімейна пекарня»

«І я можу їх зрозуміти, ніхто не був упевнений у завтрашньому дні. Але через кілька тижнів люди зрозуміли (це я по собі суджу), що хто, як не ми самі, влаштуємо свято для себе, і почали замовляти в нормальному режимі».

Для тих, хто піклується про свою фігуру, кондитер має дієтичні торти.

«Із величезною гордістю можу сказати, що дієтичні торти можуть бути нічим не гірші за звичайні з цукром. А якщо тортики їсти на свято та ще й з хорошим настроєм, то вони підуть тільки на користь».

Оля Кривенко запевняє, що сил і натхнення в неї дуже багато і для випічки, і для сім’ї, і для людей. Єдине, чого їй хотілося б, – трохи більше годин у добі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button