Суспільство

Балерина з Ніжина була дружиною всесвітньо відомого художника Пабло Пікассо (Фото)

На Чернігівщині в Ніжині є унікальний для всієї України музей – «Ніжинська поштова станція». Відвідавши його, можна дізнатися не лише про розвиток поштової справи, а й про видатних земляків, які прославилися на весь світ.

Зокрема в закладі розповідають про відому балерину, уродженку Ніжина – Ольгу Хохлову.

«Виступала ця балерина в трупі Дягелева, а малювати декорації до одного з балетів за її участі запросили відомого художника Пабло Пікассо, який за життя мав славу ловеласа та захоплювався жінками. Але так сталося, що одна балерина з 60-ти не звертала на нього уваги. Це його зачепило дуже. Він рік залицявся до Ольги. Зрештою вона здалася: 40-річний Пікассо вирішив, що Ольга буде для нього хорошою дружиною. Разом вони прожили 18 років, 12 із яких Пабло невтомно малював портрети Ольги Хохлової та їхнього спільного сина Поля», – розповідають у музеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія багатодітної родини з Чернігівського прикордоння: подробиці про загиблих, травмованих і руйнування

Загалом у ХІХ сторіччі Ніжин був особливо колоритним містечком. Через нього проходили майже всі важливі державні дороги. Також через Ніжин пролягав дипломатичний шлях на Західну Європу та країни Закавказзя. Тому зрозуміло, що в Ніжині свого часу побували багато відомих людей, зокрема Тарас Григорович Шевченко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button