Суспільство

Баталії довкола ГО «Ресурс»: чому в муніципальній програмі підтримки немає організації

На черговій сесії Чернігівської міської ради розглядатимуть питання «Про Програму підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2019 рік». Цікаво, що в списку відсутня ГО «Ресурс». Як відомо, ця організація в 2015 році відкрила Центр психолого-соціальної допомоги постраждалим унаслідок АТО та особам, які перебувають у кризових станах. Невже громадська організація «Ресурс» припиняє своє існування?

По коментар ми звернулися до голови ГО «Ресурс» Світлани Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний «Ресурс»: у Чернігові діє унікальний центр для бійців АТО (Відео)

«Наша організація не припиняє роботу, просто ми згортаємо один проект реабілітаційного центру. Це пов’язано з тим, що відкривається новий реабілітаційний центр, на нього виділяють гроші з місцевого бюджету. Тому силами волонтерів ця робота буде недоречна. Тож ми цей проект хочемо згорнути, ми залишаємось діяти як громадська організація, але хочемо, щоб усі реабілітаційні послуги надавали там, куди офіційно йтимуть гроші.

Частина хлопців, яким ми допомагали, увійшли до Ради ветеранів при міському голові, вони представляли власні інтереси, ми всі цей рік працювали над цим проектом і взагалі відстоювали те, що цей центр створили. Для цього в залізничній лікарні виділили місце, там є свій керівник, який планує це все розбудовувати. Коли він почне працювати, ми не знаємо, вся інформація там», – зазначила керівник ГО «Ресурс» Світлана Ющенко.

Ще статті по темі

Back to top button