Суспільство

Батьки майбутніх першокласників створили петицію і просять підтримати

«Жили ми і проблем з влаштуванням дітей до школи не мали, аж поки міністр освіти на видала наказ №367 от 16.04.18 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів…», – так починається текст петиції, створеної у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

Згідно з наказом, спершу повинні зараховувати дітей, які територіально належать школі, а потім через жеребкування всіх охочих. Але, схоже, благі наміри не зовсім благими виявилися. Як показує практика, будинки, закріплені за школами територіально, не відповідають принципу БЛИЗЬКО і БЕЗПЕЧНО! Тобто будинки розподіляли просто порівну, без урахування відстаней і безпеки маршруту. Не кажучи вже про бажання батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки більше не сплачуватимуть благодійних внесків у школах і садочках Чернігова

«У вас на районі два хлібні магазини. Один на відстані 6 хвилин пішки, інший – 15 хвилин із перетином дороги з інтенсивним рухом. Ви все життя ходите до першого. Близько і безпечно. Але ось вийшов наказ – і ви повинні ходити в другий. Тому що там такий же магазин і має бути стільки ж покупців! Де логіка? Нічого не нагадує? Так зробили і з нашими дітками, які повинні протягом 12 років відчувати ці незручності… Тому що «дядько» з адміністрації з якихось особистих (корисливих і безкорисливих) спонукань, не розібравшись, на карті намалював нас до іншої школи», – пише автор петиції Михайло Виниченко.

1396

Михайло Виниченко пропонує місцевій адміністрації видати наказ, згідно з яким додатково можуть вважатися територіально належними до певної школи ті учні, в яких піший безпечний маршрут займає меншу відстань до цієї школи!

До кінця збору підписів залишилось 28 днів.

Станом на 1 червня петицію підписали 27 осіб з 250 необхідних.

Ще статті по темі

12 коментарів

  1. Заголовок. Мабуть, не «однокласників» а «першокласників».

  2. Блин я сам в 21 школе учился. Это что за бред?

    1. Это не бред. Зайдите на сайт школы и посмотрите какие улицы закреплены. Можете «приятно» удивиться.

  3. Более или менее все логично. Школу надо выбирать ближе к дому: ребенку удобней и родителям тоже, и другим пассажирам. Он занимают два места + рюкзак. Малышня дремает. Невозможно с утра доехать на работу, например авт 39, которым везут детей через весь город в дальнюю школу. Рюкзаки, толкачея, нервы. Зачем, если школы есть рядом. Эти родители думают, что в тех школах, куда детей прут с такими муками, их дети станут умнее и интеллектуальней? Нет. Каких детей родили, такие у будут с их же генами.

  4. Есть вопрос безопасности похода в школу, и это важно. Но когда детей везут на другой конец города — здесь не опасно? Самого ребенка в транспорт до определенного возраста не пускают. Значит , едут только вдвоем с мамой в час пик! Чем это лучше, предложенного властями? Или мама только переведет дорогу и далее ребенок сам пойдет, или эта мама потянет ребенка вместе с собой в общественном вонючем транспорте?

  5. Лучше проехать в транспорте и весь день учишся в норм условиях, чем пройтись пешком до шк #23 и ждать когда штукатурка на голову упадет.Сначала сделать условиях во всех школах, а потом обязаловку кому куда идти.

    1. Пусть родители сами выбирают! А не каждый год администрация!

  6. А в моей ситуации был случай со старшим ребёнком, когда территориально нам в школу одна остановка,но директор сказала,что надо за 2 года заранее записывается,потому что у неё ученики со всего города,и не взяли нас- теперь ходим в школу намного дальше.Родители многих районов просто хотят в школы попристижней и возят на машинах,а в школы, территориально закрепленных за ними, теперь нехотят.Так что всем не угодишь.

    1. Вы плохо читали петицию. Там как раз написано, что если школа близка она и должна быть вашей! А не как у автора петиции, с одной школы перебросили в другую.

Back to top button