Суспільство

Без світла: чернігівці розповіли про свої джерела живлення

Через відключення електроенергії українці по багато годин на добу сидять без світла. Але уявити сучасне життя без смартфонів, ноутбуків, холодильників та інших гаджетів і приладів доволі важко.

Тож аби не сидіти годинами з розрядженими телефонами та за потреби вмикати різноманітні пристрої, українці використовують різні джерела живлення. Які саме, дізнавалися в чернігівців.

Олександр Гашпар, громадський активіст

Генератором не користуюся. Використовую лише один павербанк на 10000 mАh, але думаю над покупкою більш потужного павербанка.

Сєргєй Карась, журналіст

Генератор, наскільки я знаю, неможливо встановити на балконі, а на екофлоу не маю грошей. Усе що є в господарстві – слабка повербанка, яка більше допомагає навіть не із зарядкою смартфонів, а з підзарядкою портативних ламп і вентиляторів.

Тимур Блинець, священник

Тільки повербанки для заряду телефона або лампи.

На парафії в нас є генератор, переданий нам благодійним фондом за сприяння Седнівської селищної ради, але він лише для екстрених випадків, коли, скажімо, добу і більше не буде світла. От тоді й застосуємо для загальних потреб громади, але сподіваємося, що не доведеться і врешті-решт все налагодиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як бігати в спеку, аби не опинитися на лікарняному ліжку: поради для чернігівців від марафонця Павла Деркача

Марія Шевченко, пенсіонерка

Нам раз у житті пощастило. Саме на тій вулиці, де мешкаємо ми, подача електричного струму не відключається.

Дмитро Коток, маркетолог

Повербанк хіба що… Кілька повербанків… Їх вистачає і на телефони, і на освітлювальні прилади… А так загалом бездротові освітлювачі на батареї дуже зручна штука, особливо якщо на магнітах для швидкого кріплення… Це все, що з альтернативних джерел живлення використовую…

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button