Суспільство

У Чернігові створюють нову концепцію розвитку міста

У Чернігові будуть розроблювати «Концепцію розвитку» міста в аспекті нинішніх реалій. Створення концепції стійкого розвитку міста включає збереження історико-культурних пам’яток, комплексного підходу до проектування та впровадження принципів сталого розвитку при реновації міста, створення концепції, що визначатиме зміст та цілі містобудівної політики міста.

Це питання розглянуть на черговому засіданні сесії Чернігівської міської ради.

Розробники документу зазначають, що необхідність розроблення «Концепції розвитку Чернігова» продиктована і часом. Повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну спричинило значні руйнування інфраструктури, житла, нежитлових, промислових та інших об’єктів. Під час та після війни необхідно відновлення міста, трансформація, заснована на його особливостях (історії, географії, культурі тощо).

Успіхи у євроінтеграції, суттєві зміни у соціально-економічній ситуації як в країні, так і в місті Чернігові, постійно впливають на характер розвитку міста і також потребують гармонійного відображення на оздобленні орнаментів і вбрання міста.

Розроблення «Концепції розвитку Чернігова» буде здійснюватися україно-бельгійською студією живої архітектури та дизайну Yakusha відповідно до умов Меморандуму про співпрацю на безоплатній основі без залучення коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади.

Ще статті по темі

Back to top button