Суспільство

Безкоштовне таксі: на Чернігівщині створена унікальна соціальна програма

Безкоштовна поїздка в таксі для людей з інвалідністю в Носівській громаді зовсім скоро стане реальністю. 28 територіальних громад на всю країну скористались ініціативою уряду створити умови для безбар’єрного середовища для осіб, які не можуть самостійно пересуватись, – закупили новенькі автомобілі для безкоштовного перевезення, соціальні таксі.

До списку щасливчиків потрапила й одна громада з Чернігівщини – Носівська. Там під постанову уряду була створена цільова програма «Соціальне таксі». І вже 14 квітня очікується перша «мандрівка»: мама замовила для власної дитини поїздку до Ніжина в реабілітаційний центр.

Розповідає голова Носівської громади Володимир Ігнатченко: «Ще з минулого року ми в громаді намагалися знайти рішення, як допомогти з пересуванням на далекі відстані людям з інвалідністю, які не можуть пересуватись самостійно. Створити для них кращі умови. Завдяки уряду та Асоціації сільських та селищних рад таке рішення знайшлося. На сьогодні мікроавтобус «Пежо Боксер» уже доставлено до громади, нещодавно взяли на роботу водія. Тому невдовзі очікуємо першу поїздку.

Загалом уряд на цю ініціативу витратив приблизно півтора мільйона гривень. На громаді лежить поточне утримання проекту – автомобіль, його заправлення, зарплата водію, диспетчерська служба тощо. На все це на 2019-й рік громада виділяє 420 тисяч гривень. Вважаю, що цільова аудиторія, для якої створений проект, більш ніж заслуговує на нашу увагу та підтримку».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові запрацює соціальне таксі

За словами Володимира Ігнатченка, на черзі в громаді ще кілька ініціатив, які мають полегшити життя найуразливішій верстві населення. Так планують переобладнати з’їзди з бордюрів на проїжджу частину в місцях пішохідного переходу (спуски надзвичайно високі) й облаштувати пандуси, щоб усі соціальні установи в громаді були доступними.

Ще статті по темі

Back to top button