Суспільство

Безпека, церкви і освіта: Чаус – про ситуацію на Чернігівщині

На щотижневій нараді в Чернігівській ОВА обговорили безпекові та соціально-економічні питання області. Ворог тримає в напрузі як прикордоння, так і всю область. Є пошкодження інфраструктури та сільгосптехніки. На жаль, досі гостро стоїть питання підготовки укриттів. Не всі органи місцевого самоврядування та балансоутримувачі відповідально підходять до цього.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

«Вкотре наголошую: треба чітко ідентифікувати всі укриття, де знаходилися люди, адже за необхідності вони туди ж і повернуться»,- зазначає голова області.

Щодо сфери ЖКГ, то досі 133 абоненти не мають енергопостачання (Новоселівка та мікрорайон Чернігова Бобровиця), 743 домогосподарства — без газу. Робота з відновлення триває.  Минулого тижня запрацювали дві автостанції (загалом – дев’ять), а також запущено 7 маршрутів.

«Продовжуємо роботу по залученню міжнародних фондів до відновлення області. На старті соціальний проєкт від ПРООН. У 30 ЦНАПах з 36 вже є доступ до реєстрів об’єктів нерухомості. Продовжується ямковий ремонт доріг. Наразі роботи проведено на 72 км шляху. Працюють будівельники в приміщенні Обласного центру крові та психоневрологічній лікарні», — зазначає В’ячеслав Чаус.

Завершено зовнішній монтаж 4 блоків модульного містечка. На черзі підведення комунікацій, укомплектування меблями.

У Новоселівці визначають перелік об’єктів – приватні будинки, де будуть відновлюватися дахи та вікна. Днями з таким же завданням буде працювати комісія у Ягідному та Киїнці.

Також стало відомо, що цього тижня розпочне роботу перша мобільна бригада медиків. Поїдуть до Киселівки. Центр громадського здоров’я надсилає відповідні гуманітарні вантажі, а профільне управління здійснює їх розподіл по медичних закладах.

«Навчальний рік завершено. Попри пандемію та війну, маємо 2,5% медалістів. На черзі підготовка навчальних закладів до наступного року. Особлива увага — безпеці навчального процесу. Переважна більшість вихованців інтернатних закладів направлені на оздоровлення до Закарпаття. Тривають перемовини, щодо організації відпочинку для решти», — розповів В’ячеслав Чаус.

Також на нараді обговорили питання культури та церкви.

«Театри готують прем’єри, їх зокрема показуватимуть для військових. Крім того, будуть доступні відео-версії. Поступово громади приймають рішення про зміну конфесійного підпорядкування», — зазначає В’ячеслав Чаус.

Ще статті по темі

Back to top button