Суспільство

«Бібліотека українського воїна»: військові 1-ї танкової бригади подякували за книжки

Нещодавно Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка спільно з волонтерами започаткувала акцію «Мандрівна бібліотека» в межах Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна». Мета цієї ініціативи – збір і передача книжок нашим захисникам, чернігівським воїнам. Про це повідомляють у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка.

Працівниці бібліотеки зібрали книжки й через волонтерів передали їх за призначенням. На кожному подарованому примірнику було зроблено теплі та щирі надписи-побажання. А до тепла – ще трішки тепла. Разом із книжками до наших захисників поїхали також теплі шкарпетки.
Добро зазвичай повертається сторицею. Так сталося і цього разу. Воїни 1-ї танкової бригади настільки зраділи подарункам, що в польових умовах сфотографувалися з подарованими книжками. А особливо зворушили хоробрих бійців повідомлення від дівчат-бібліотекарок, за які хлопці дякували найперше.

«А ми у свою чергу дякуємо танкістам за те, що вони надійним щитом стояли на захисті Чернігова, за визволення нашого міста від російських зайд. І щиро зичимо всім нашим воїнам, щоб якнайшвидше настала Перемога і книжки вони читали вдома, в колі своїх сімей.
Виявляється, книжка – це теж зброя, що надихає, підтримує, відвертає від похмурих думок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Здай кров – врятуй життя»: в Україні триває акція зі здачі крові для постраждалих у ДТП

Акція триває. Запрошуємо всіх охочих долучатися. До «Мандрівної бібліотеки» можна передати свої книжки чи придбати з цією метою нові. Цікавими будуть мотивувальні, патріотичні твори сучасних українських і зарубіжних авторів, класиків. Українські захисники дуже радіють щирим листам. Зробіть надпис-побажання на подарованому примірнику чи напишіть листа і вкладіть його у книжку.

Книжки можна приносити у бібліотеку з 9.30 до 18.00 з понеділка до п’ятниці, в суботу – з 10.00 до 18.00. Неділя – вихідний«, – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button