Суспільство

Більше 134 тисяч сімей області отримують субсидію

Про підсумки роботи органів соціального захисту населення області за 9 місяців поточного року та пріоритетні напрями говорили днями на виїзному розширеному засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації. Захід відбувся в управлінні праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у місті Чернігові ради.

Про успіхи та проблемні питання у соціальній сфері області поінформував директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін. Він зауважив, що зусилля органів соціального захисту населення спрямовувались на вирішення актуальних питань громадян, недопущення зниження соціальних стандартів і гарантій. Також керівник профільного Департаменту наголосив на пріоритетності надання своєчасних і в повному обсязі різних видів державних соціальних допомог, пільг та компенсацій. Так, у 2019 році в органах соціального захисту населення області допомогу отримали 56,8 тисячі осіб. На виплату всіх видів державних допомог спрямовано понад 902,2 мільйона гривень.

Станом на перше жовтня в області житлові субсидії отримувало 134,2 тисячі сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Острівець Європи в Чернігові: замість величезних черг діє Прозорий офіс (Відео)

У Чернігівській області впродовж 2019 року реальний приріст робочих місць склав 3474 одиниць. Зокрема, у січні-липні цього року в області на створені нові робочі місця працевлаштовано понад 6,4 тисячі осіб.

Помітним є і зростання оплати праці. Середньомісячна заробітна плата штатного працівника становила 8027 гривень, що перевищує її розмір за 2018 рік на 18,6%. В Україні середня зарплата за цей період становила 10207 гривень з темпом зростання 19,4%.

Продовжується реалізація бюджетних програм щодо забезпечення житлом деяких категорій громадян. Наразі проведена виплата грошової компенсації в сумі 5,3 мільйона гривень на придбання житла 4 родинам загиблих учасників АТО та особам з інвалідністю I–II груп, які брали участь в антитерористичній операції.

Очільник профільного Департаменту зазначив: заплановані виплати грошових компенсацій на придбання житла 46 особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна сума виплат – 17,6 мільйона гривень. Кошти розподілені між місцевими бюджетами. Станом на 23 жовтня місцевими комісіями призначено грошові компенсації 43 особам на суму 16,4 мільйона гривень. Такі виплати можливі за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому чернігівці можуть втратити субсидії до опалювального сезону (Відео)

В органах соціального захисту населення на обліку для забезпечення санаторно-курортними путівками перебувало майже 4 тисячі осіб із числа ветеранів війни та осіб з інвалідністю. Для забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та з дитинства, а також осіб, що їх супроводжують, виділено 1,5 мільйона гривень (путівками скористалися 144 такі особи та 12 супроводжуючих). Також у підвідомчих санаторіях Міністерства соціальної політики України оздоровлено 267 осіб з числа ветеранів війни та осіб з інвалідністю.

Для санаторно-курортного лікування та оздоровлення у 2019 році передбачено 6,5 мільйона гривень. Станом на початок жовтня оздоровлено 636 осіб.

Протягом цього року 4 особи з інвалідністю отримали автомобілі, із них 1 – що був у користуванні, та 3 – що надійшли в якості гуманітарної допомоги.

Для професійної реабілітації та навчання особи з інвалідністю та діти з інвалідністю направляються до центрів комплексної реабілітації, де здійснюється їх професійна підготовка за професіями, що відповідають стану здоров’я. Впродовж звітного періоду на професійне навчання у реабілітаційні установи направлено 5 осіб.

Установами соціального обслуговування області упродовж 9 місяців 2019 року надано соціальні послуги 40,5 тисячі одиноким громадянам похилого віку та особам з інвалідністю виявлених, які потребують різних видів соціальної допомоги, що становить (84,5%. від потреби).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про надання населенню Чернігівської області субсидій у цифрах

На утримання центрів комплексної реабілітації дітей з інвалідністю спрямовано 25,5 мільйона гривень.

Мережа територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районного рівня станом на жовтень становить 22 установи.

В об’єднаних територіальних громадах діють 10 територіальних центрів соціального обслуговування, 8 центрів надання соціальних послуг та 2 відділи соціального обслуговування населення. На території решти ОТГ застосовано механізм спільного фінансування територіальних центрів соціального обслуговування районного рівня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button