Суспільство

Біля Катерининської церкви відновили скульптуру янгола

Біля Катерининського храму, що в Чернігові, вже багато років стоять різні кам’яні скульптури. Серед них – і скульптура янгола, яку нещодавно відновили.

За словами отця Романа, настоятеля згаданої церкви, скульптура не нова. А привернула вона до себе увагу, мабуть, через те, що на території відбулося розчищання дерев, то вона стала помітна.

«Оновили її, бо біля церкви розірвався касетний боєприпас. Тож пошкодило храм і цю статую янгола. Відповідно, скульптуру поправили і підфарбували, так розумію, меч і обличчя. Хто це зробив, навіть не можу сказати. Бо якось сам вийшов на вулицю і побачив, що вже скульптура відновлена. Це недавно було зроблено. Земля, на якій вона стоїть, належить заповіднику «Чернігів стародавній», то я подумав, що заповідник це і зробив», – у коментарі для ЧЕline зазначив отець Роман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтерські проєкти, всебічний розвиток і створення краси довкола: в Любецькій громаді функціонує молодіжна рада

Учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» на своїй сторінці у фейсбуці виклав світлину скульптури янгола із зазначенням «Відновлений янгол, охоронець Чернігова…».

То чи насправді ця скульптура – охоронець нашого міста?

«Це так люди вважають, людям так хочеться. Хто його відновив, я не знаю. Відновили, як у людей вийшло. Він давно стоїть, ще коли земля не була заповідника», – розповів Сергій Черняков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Куликівки встановили окрасу й оберіг громади

297393365_798671084612772_4285376722340091894_n

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Марини Кирієнко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button