Суспільство

Біля міської стоматполіклініки виконується друга черга реконструкції проблемного підземного дощевідводу

Триває реконструкція зливової каналізації по вул. Некрасова, друга ділянка робіт. Поки погода дозволяє, тут виконують демонтаж старих труб на місці «контрухилу» і готують основу під укладення нових труб і нових колодязів.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про початок реалізації проєкту реконструкції мережі зливової каналізації на частині вулиці Некрасова від вулиці Рокоссовського до проспекту Перемоги. Мета цих робіт – зменшити підтоплення дворів і будинків на «Електроні» та «Малому проспекті». Масштаби цих підтоплень після інтенсивних злив вражають і тиражуються в соцмережах на численних фото та відео, але тим, хто тут живе або проїжджає в той час, буває непереливки. Затоплення приносять велику шкоду і становлять небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рух через залізничний переїзд на дорозі Козелець – Бобровиця буде перекрито

Передбачається збільшити пропускну здатність колектора. Зокрема, поблизу міської стоматполіклініки для усунення «контрухилу» провести вирівнювання його траси. Крім того, будуть замінені наявні оглядові колодязі та збудовані додаткові. Проєктом також передбачається гідродинамічне очищення наявних трубопроводів і колодязів.

У результаті реконструкції пришвидшиться процес відведення води після рясних дощів: у приватному секторі, зокрема, по вулиці Тракторній, не підмиватимуться подвір’я та городи, а поблизу «Електрону» на вулиці Рокоссовського швидше розсмоктуватимуться калюжі.

Усі роботи в місті проводяться комплексно, тож після завершення земельних робіт буде відновлено тверде покриття дороги вул. Некрасова, вздовж якої, власне, і йде ділянка «зливнівки», що реконструюється. Асфальт тут зроблять наступного року, давши ґрунту після земляних робіт рік на додаткову усадку.

За інформацією управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button