Суспільство

Громади прагнуть отримати у своє розпорядження комунальні лісгоспи

*Актуально

Фракція «Наш край» у Менській міській раді запропонувала звернення до Чернігівської облради щодо необхідності передачі комунальних лісгоспів у власність об’єднаних територіальних громад. Як пояснив керівник фракції Володимир Булавка, зараз на рівні держави зроблено перші кроки щодо передачі земель поза межами населених пунктів у власність ОТГ, але цього не достатньо – питання з лісгоспами не вирішується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» із Чернігівщини системно допомагає бійцям у зоні АТО

Раніше районні ради порушували це питання, але на Чернігівщині обласна рада відкладала його вирішення під різними приводами, зокрема і через нестворення ОТГ.

«Ми просимо передати у підпорядкування ОТГ комунальні лісогосподарські підприємства, розташовані на їхніх територіях. Для цього не потрібні зміни в законодавство, депутатам облради досить громадам передати лісгоспи», – зазначив Володимир Булавка.

Він наголосив, що звернення до облради з цього важливого питання підтримали депутати Менської міської ради.

Аналогічні звернення за ініціативою «Нашого краю» готують й інші ради ОТГ Чернігівщини.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Один коментар

  1. В ОТГ є достатня кількість кваліфікованих спеціалістів в лісовій галузі? Краще візьміть до уваги та захисту лісосмуги, які знаходяться в межах ОТГ і постійно знищуються в основному без належних дозволів.

Back to top button