Суспільство

Брижинський вимагає у Чернігівської міськради скоригувати проєкт бюджету на 2024 рік

Керівник Чернігівської міської військової адміністрації Димитро Брижинський заявив, що не погодить наданий йому проєкт бюджету міста на 2024 рік. Причина – низький рівень фінансування ЗСУ.

Про це Дмитро Брижинський повідомив на власній сторінці у Фейсбук.

«Отримав для погодження від фінансового управління Чернігівської міської ради проєкт бюджету міста на 2024 рік.  Проаналізувавши доходи та витрати головного фінансового документа, вивчивши надані додатки, вияснив, що для міської ради пріоритети на наступний рік в умовах війни залишилися незмінними: найбільші витрати сплановано на благоустрій, утримання та ремонт доріг, закладів освіти та об’єктів ЖКГ. За підрахунками та відсотковим відношенням витрати коштів на Збройні Сили на 5-у місці, а на соціальний захист населення, допомогу людям в умовах війни – взагалі на останньому», — йдеться у повідомленні.

В той же час Дмитро Брижинський заявляє, що вимагає у міської ради скоригувати проєкт головного фінансового документу Чернігова.

«У цей час населенню знову «заливають» маніпулятивні заяви щодо великих сум на підтримку ЗСУ. Через «ручні» ЗМІ поширили інформацію про неймовірні майже пів мільярда гривень на армію. Документ у мене на столі свідчить про зовсім інші цифри – двічі менші. У такому вигляді проєкт бюджету на 2024 рік погоджувати не буду та вимагаю від фінансового управління переглянути його, доопрацювати та внести зміни відповідно до визначених мною пріоритетів – збільшення видатків для ЗСУ та соціальний захист людей. В умовах війни в прикордонному обласному центрі, який став форпостом на шляху до столиці, повинні першочергово думати про підтримку армії, захист критичної інфраструктури та соцзахист населення», — зазначає Дмитро Брижинський.

Ще статті по темі

Back to top button