Суспільство

Брижинський VS Ломако: конфлікт на Магістратській триває

Нещодавно президент України Володимир Зеленський доручив посилити кримінальну відповідальність за неналежне утримання укриттів та ненадання доступу до них. Як зазначається у документі, Рада національної безпеки і оборони України визнала незадовільною роботу із забезпечення готовності об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту до їх використання за призначенням у Запорізькій, Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області, Конотопському районі Сумської області, містах Києві, Запоріжжі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві.

За словами керівника Чернігівської міської військової адміністрації Дмитра Брижинського, міська рада самоусунулася від вирішення питань з укриттями.

«Рішення РНБОУ підтвердило: міська влада самоусунулась від питання безпеки своїх громадян. Є реакція на мої звернення до правоохоронних органів щодо того, що у Чернігові міська рада систематично уникає вирішення питань з укриттями. Особисто інспектував десятки укриттів, неодноразово акцентував увагу на безпеці людей, умовах у сховищах, залучав правоохоронців для перевірки. Нагадаю, укриття та сховища обслуговуються управлінням ЖКГ та комунальними підприємствами міської ради, ОСББ. Це пряма відповідальність місцевого самоврядування. Це їх обов’язок забезпечити цивільний захист людей у місті. Чернігівська міська рада відмахувалась від укриттів та сховищ. Міські чиновники за 1,5 роки війни майже нічого не зробили. Це при тому, що бюджет Чернігова дозволяє це вирішити, за моїми підрахунками, за кілька місяців», — зазначив на своїй сторінці у Фейсбук начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський.

В той же час в. о. міського голови Чернігова Олександр Ломако сьогодні, 27 червня, на ранковій нараді доволі різко розкритикував міську військову адміністрацію.

«Міська рада вважає діяльність міської військової адміністрації в плані укриттів і взагалі безпекової ситуації в місті недостатньою та неефективною. Зараз це підтвердила РНБО своїм рішенням, дали місяць на виправлення. Я отримав лист від міської військової адміністрації, в якому її керівник просить покарати працівників міської ради посадових осіб, які відповідають за укриття. Ви знаєте, що тиждень тому він звернувся до правоохоронних органів з подібного питання. З цього приводу дуже короткий коментар – головне в результаті слідства не вийти на самого себе»,зазначив Олександр Ломако.

Ще статті по темі

Back to top button