Суспільство

Будьте уважні при відпочинку на річці Дніпро в межах Козелецького району

Протягом останнього місяця трапилось два випадки, коли прикордонними нарядами Прикордонних військ Республіки Білорусь за порушення державного кордону затримувались громадяни України, які відпочиваючи в межах Козелецького району піднімались вгору за течією Дніпра.

Так, 6 жовтня група громадян України, що складалась з 5 осіб, серед яких двоє неповнолітніх, що відпочивали на базі відпочинку «Вершина», виїхали для риболовлі на один з островів Київського водосховища, де розбили табір на одному з островів. Піднявшись човном по Дніпру, зайшли в затоку біля безіменного острова в урочищі Сомівка та не знаючи точного проходження державного кордону в затоці, а він перетинає її від берега до берега, порушили його та були затримані білоруськими прикордонниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні в білоруса вилучили колекцією патефонів

Під час затримання громадяни не мали при собі жодних документів, що посвідчують особу. Тож процес ідентифікації затриманих розтягнувся майже на добу. Весь цей час затримані перебували в прикордонному підрозділі, після чого були передані українській стороні.

27 жовтня, двоє громадян України займаючись рибальством перебували на тому ж таки острові, також порушили державний кордон в тій же затоці. В цьому випадку повторилася попередня історія, тільки ідентифікація затриманих тривала вже дві доби.

Після передачі правопорушників українським прикордонникам на них було складено документи про притягнення їх, за виключенням неповнолітніх, до адміністративної відповідальності за статтею 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісах прикордоння знайшли унікальні гриби

Не зважаючи на те, що Козелецький район не входить до переліку контрольованих прикордонних районів і відпочинок на річці Дніпро не вимагає від громадян дотримання правил прикордонного режиму, разом з тим державний кордон знаходиться в безпосередній близькості до нього.

Звертаємось до місцевих жителів та відпочивальників, що планують займатися любительським рибальством на річці Дніпро в межах Козелецького району.

При плануванні свого відпочинку уважно вивчайте карту акваторії північної частини Київського водосховища та Дніпра, якщо ж такої можливості у вас немає і ви не знаєте акваторії або погано орієнтуєтесь на місцевості – не ризикуйте підніматися вгору по Дніпру вище 1,5 км від плавучого готелю «Нептун» або 0,5 км від так званого «Острова кохання». Обов’язково беріть з собою документи, що посвідчують особу. Дотримуючись таких простих правил ви уникнете неприємностей і збережете свій час.

Помічник начальника прикордонного загону

— начальник прес-служби підполковник О. Дудко

 

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Я здивований! Як це так ixaти на риболовлю на Днiпро, та ще й на Сомiвку без жодних документiв?! Чим люди думають?

Back to top button