Суспільство

БУР-проєкт: у громаді на Чернігівщині шість тижнів поєднуватимуть важливу роботу й активності

Цим вихідними в Менській громаді відбулося відкриття БУР-табору. Це проєкт «Будуємо Україну разом», який підтримують посольство Швейцарії в Україні та фонд «Східна Європа».

Примітно, що в межах цього проєкту міська рада вже проводила шість невеликих БУРчиків. Це були короткі ініціативи, під час яких облаштовували укриття для  закладів освіти і медицини.

«Місцеві люди своїми силами, а також волонтери, які долучалися, працювали над цими укриттями. Нині ж відбуватиметься ремонт укриття в одному із закладів культури. Із питань безпеки, не скажу, про який саме заклад йдеться, але в ньому постійно відбуваються різні заходи, приходять діти після школи, співають, танцюють, займаються іншими цікавими справами», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначає Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде здорожчання плати за електроенергію – відповідь Міненерго

БУР-табір триватиме в Менській громаді шість тижнів – до 2 червня. Зокрема, вже заїхали майстри, які безпосередньо робитимуть ремонт. Щоправда, допомагати майстрам можуть і місцеві люди на волонтерських засадах.

До слова, БУР-табір передбачає не тільки проведення ремонтних робіт, основне його завдання – навчити людей по-іншому ставитися до своїх проблем, а також завжди брати на себе відповідальність за власні дії та вчинки.

«Передбачається, що майстри щоденно будуть зайняті до 15-16 години, а після 18-ї години вечора для них відбуватимуться навчальні чи культурні заходи. Наприклад, на відкритті в нас була презентація Менської громади, оскільки приїхав 21 волонтер із різних регіонів України і більшість із них уперше в нашій громаді. Тому розповіли їм про нашу громаду. Також уже відбулися кілька тренінгів про важливість для громади об’єднання зусиль її жителів задля досягнення потрібного результату. Тобто йшлося про важливість спільних дій. Учора була театралізована екскурсія містом, завтра буде захід, який стосується роботи бібліотечних просторів. Тож щоразу увечері для всіх представників БУР-табору організовуватимуть різноманітні активності», – розповів Стальниченко.

Результатом 6-тижневої співпраці має стати не тільки вже згадане сучасне укриття, а й міцна дружба місцевих менських волонтерів із колегами з усієї України.

«Важливо, що ремонтні роботи відбуваються не за рахунок місцевого бюджету. Орієнтовно приблизно два мільйони гривень профінансує фонд. Це безпосередньо самі роботи та будматеріали.

Також, окрім дозвілля, разом із партнерами ми організували для волонтерів харчування і проживання.

Деякі волонтери заїжджають на тиждень, а потім їх змінюють інші. Майстри ж постійно проживатимуть у громаді, поки не завершаться всі роботи. Як і деякі волонтери, які працюють над об’єднанням громади, її мешканців», – пояснив Стальниченко.

Тож уже 2 червня можна буде побачити кінцевий результат цієї співпраці.

Ірина Осташко
Фото — Менська міська рада

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button