Суспільство

Бюджет Носівської ОТГ зріс утричі, порівняно з періодом до об’єднання

*Актуально

Бюджет Носівської об’єднаної територіальної громади, яку очолює представник «Нашого краю» Володимир Ігнатченко і більшість депутатського корпусу якої становлять депутати від політичної сили «Наш край», зріс у 2018 році до 70 млн грн, що понад утричі більше, порівняно із періодом до об’єднання.

Значною підтримкою громаді за два роки існування стали кошти у сумі майже 7 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій. Позитивним є й те, що за ці два роки місцевий бюджет отримав від держави кошти на розвиток інфраструктури в сумі 11,4 млн грн, які вдалося використати на ремонт доріг (9,1 млн грн.) та придбання спецтехніки й обладнання для комунального підприємства «Носівка – Комунальник» (2,3 млн грн.).

Значні кошти громада вкладає у ремонт доріг не тільки у центрі ОТГ, а й селах. Виконуються роботи з освітлення вулиць. Минулого року виконано майже 7 км робіт із реконструкції в рамках відновлення системи вуличного освітлення вулиць міста та сіл громади. Ще в межах реалізації робочих проектів заплановано близько 17 км мереж зовнішнього освітлення.

Крім того, значні кошти громада спрямовує на розвиток освіти. На придбання комп`ютерів, технічних засобів навчання, меблів, парт, дошок, дидактичних матеріалів тощо витрачено майже 2 млн грн із державного, міського та обласного бюджетів.

Сьогодні в дошкільних закладах громади працюють інклюзивні групи, а школах – класи, де особливі діти мають можливість навчатися і розвиватися разом зі своїми однолітками. У результаті такої роботи Носівська ОТГ потрапила до переліку тих 28 громад з усієї України (до речі, одна на всю область), які отримають спецтранспорт для людей з обмеженими фізичними можливостями в рамках програми «Соціальне таксі».

«Усе, що зроблено та відбувається в нашій громаді, – це завдяки реформі децентралізації. На мою думку, ця реформа – одна з найдієвіших реформ, що відбуваються в нашій державі, вона дає дуже потужні можливості для розвитку територій, відновлення інфраструктури, покращення добробуту громадян та отримання якісних адміністративних послуг на місцях. Цей курс, започаткований нинішнім главою держави, має продовжуватися», – прокоментував носівський міський голова Володимир Ігнатченко.

         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button