Суспільство

Час на «План Б»: підбито підсумки проєкту

23 жовтня в Чернігівському обласному молодіжному центрі відбулася підсумкова пресконференція за результатами проєкту «План Б».

Основне завдання проєкту – підвищення обізнаності громади Чернігова щодо належної утилізації відпрацьованих батарейок. Для досягнення мети було проведено два тренінги і підготовлено 34 екоментори, котрі з вересня по жовтень проводили просвітницькі лекції в загальноосвітніх школах міста і координували мотиваційну акцію зі збору відпрацьованих батарейок «EcoBattle».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові реалізують «План Б»

Під час пресконференції організатори надали повну статистику щодо проведених у рамках проєкту заходів, зібраних відпрацьованих батарейок, а також результати соціологічного дослідження.

Координатор проєкту Сергій Забара зазначив: «Усього у вересні екоменторами було організовано 180 лекцій  «Велика шкода маленьких батарейок», слухачами яких стали понад 3000 школярів. За один лише місяць учні зібрали майже 144 000 відпрацьованих елементів живлення! За результатами соціологічного дослідження, проведеного у жовтні, ми бачимо, що проєкт мав найбільший вплив на аудиторію учнів шкільного віку та їхніх батьків».

Про досвід  участі у проєкті та організацію виховних заходів у школі №3 розповіла екоменторка, учениця 11 класу Діана Наливайко: «Участь у тренінгах від «Еко Місто» дала мені можливість доєднатися до команди екоактивістів і глибше зрозуміти сучасні виклики для довкілля. Нас готували передавати знання дітям у школі та пояснювали особливості роботи з ними. Я використовувала багато інтерактивних методів, щоб школярі краще засвоювали інформацію. Діти у захваті від проведених лекцій, багато хто вже після закінчення питав про те, як можна допомогти природі та куди саме здавати батарейки».

Голова Правління ГО «Еко Місто» Сергій Безбородько зазначив, що проєкт і його вплив на громаду високо оцінений Послом Чеської Республіки Радеком Матулою, а компоненти й успішний досвід Чернігова можуть бути поширені на інші міста України.

Проєкт«План Б» виконувався Громадською організацією «Еко Місто» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ще статті по темі

Back to top button