Суспільство

«Чексіл» заборгував близько 20 млн грн за спожиту електроенергію

Камвольно-суконний комбінат «ЧЕКСІЛ» заборгував за спожиту електроенергію близько 20 млн грн за період 2017 – 2018 років.

Заручниками цієї ситуації, на жаль, стають і свідомі платники. Боржнику начхати на те, що люди заслужено хочуть отримувати якісні послуги з електропостачання.

Про це повідомляє ПАТ «Чернігівобленерго».

 

По допомогу у вирішенні цього питання та знаходженні дієвих механізмів впливу на боржника «Чернігівобленерго» неодноразово зверталося до міської та обласної влади, оскільки це, в свою чергу, загрожує безперебійному електропостачанню іншим споживачам області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Муніципальна варта», «Чексіл», «Градецький» і «ЧеЗаРа» не платять гроші своїм працівникам

Неплатники хитрощами ухиляються від сплати боргу та фактично отримують послуги безкоштовно. Не допускають на територію підприємства і прикриваються споживачами, які живляться від їхніх мереж. Через борги «ЧЕКСІЛ» без електрики можуть залишитися 50 його субабонентів: населення і юридичні особи. Товариство неодноразово намагалося налагодити діалог із керівництвом КСК «ЧЕКСІЛ», однак всі домовленості щодо реструктуризації боргу не виконуються.

Категорична відмова підприємства погасити борг спонукає «Чернігівобленерго» застосувати радикальні заходи. Якби йшлося про звичайного споживача-неплатника, його давно відключили б і не зазнавали б збитків. З огляду на те, що підприємство живиться не від мереж АТ «Чернігівобленерго», відключення його ззовні технічно неможливе.

«Систематичне ігнорування таким великим підприємством дисципліни розрахунків за спожиту електроенергію створює загрозу стабільності всієї енергосистеми регіону. Ми цього допустити не можемо і будемо радикальними стосовно всіх боржників, оскільки ми відповідальні за безперебійне постачання електроенергії нашим сумлінним клієнтам. Це не дає нам можливості здійснювати реконструкцію та ремонт ліній електропередач і будувати нові», — наголошує комерційний директор АТ «Чернігівобленерго» Роман Бондар Керівництво АТ «Чернігівобленерго» розраховує на допомогу обласних та міських керманичів і правоохоронних органів у вирішенні цього питання.

Ще статті по темі

Back to top button