Суспільство

Через ворожі обстріли і проблеми енергетичної системи в Чернігові з кранів тече каламутна вода

У зв’язку із проблемами в енергетичній системі України, які пов’язані з обстрілами та пошкодженнями об’єктів інфраструктури, почастішали випадки короткочасних аварійних зупинок насосних станцій водопроводу та підвищувальних насосних станцій на території Чернігова.

Як наслідок – виникнення гідроударів, через які можливе короткочасне погіршення якості питної води в мережі, а саме: підвищення її кольоровості та каламутності.

Про це повідомляє «Чернігівводоканал».

Але головне те, що саме через гідроудари за останні дні суттєво зросла кількість поривів водопровідних мереж міста Чернігова.

Враховуючи той факт, що переважна більшість водопроводів у нашому місті проходить під проїзною частиною доріг, терміни виконання аварійно-ремонтних робіт суттєво зростають, в тому числі, через потребу в погодженні схеми організації дорожнього руху в місцях проведення аварійно-ремонтних робіт з Патрульна поліція Чернігівської області

На час відсутності водопостачання КП «Чернігівводоканал» проводить підвезення питної води до житлових будинків, в яких відсутня питна вода. Але, враховуючи кількість поривів та кількість будинків,  відключених від мереж централізованого водопостачання, терміни підвезення питної води збільшуються.

Нагадуємо, що для забезпечення населення міста Чернігова питною водою в кожній оселі має бути створено запас питної води на кожну особу у розрахунку на 72 години.

Не забувайте про домашніх тварин, яких ви утримуєте.

Працівники КП «Чернігівводоканал» розраховують на допомогу у питанні виявлення місць пошкодження водопровідних та каналізаційних мереж Чернігова.

Просимо всіх мешканців міста Чернігова повідомляти про витоки води з мереж за цілодобовим номером телефону аварійно-диспетчерської служби КП «Чернігівводоканал» 0800-50-50-51.

Ще статті по темі

Back to top button