Суспільство

Чернігів попрощався з видатним Миколою Турчиним (Фото)

Ну ось і все… Ще одна гарна людина – фотомайстер Чернігівського краю – відійшла у вічність. І сама природа почала його оплакувати, коли труна з тілом уже стояла на цвинтарі. Прощальні промови. «А знаєте, яким він хлопцем був?» Та, мабуть, таки знаємо, а мо, й до кінця і не знали.

Він залишив на святій землі, яку так сильно любив, помітний слід. Гарна була людина, чоловік, батько і дідусь. На превеликий жаль, вже ми говоримо в минулому часі.

Учора місто провело в останній шлях Людину з великої літери – Миколу Павловича Турчина. У фойє філармонійного центру, де він неодноразово працював, тепер спочив у колі власних творчих робіт, рідних, друзів і людей, до яких він у своєму житті був небайдужим. Відслужили панахиду і понесли нашого Палича в далекі незвідані шляхи – туди, звідки вже ніхто не вертається…

Мовчазні стоять рідні та друзі на краю могили. Хвилина, друга – і ось батюшка робить свою справу. Запечатує могилу – і цей стукіт землі по кришці домовини моторошно віддається болем у серці. Все… Тепер тільки хрест свідчить про те, що тут назавжди спочиває великий майстер пейзажу Микола Турчин.

Не забувайте його, провідуйте та пам’ятайте – і він ще довго житиме серед нас. А його талановиті роботи весь час нагадуватимуть нам про нього.

Вічна йому пам’ять!

Текст та фото Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button