Суспільство

Чернігів потерпає від дефіциту кваліфікованих працівників

*Актуально

Депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Богдан Ткаченко подав запит до міського голови щодо необхідності подолання негативних наслідків трудової міграції кваліфікованих кадрів.

Депутат наголошує, що ця проблема вже болісно вдарила по багатьох підприємствах міста і не лише – від дефіциту кадрів потерпають медичні та навчальні заклади, державні установи, значна кількість підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дистанційна робота та фріланс: наскільки це актуально для чернігівського ринку праці?

Богдан Ткаченко звернувся до міської влади з пропозицією розробити за участі депутатів Чернігівської міської ради низку заходів і проектів рішень міськради, що сприятимуть поліпшенню ситуації та допоможуть підприємцям й іншим установам подолати проблеми, пов’язані з дефіцитом професійних кадрів.

«Упевнений, що без своєчасного реагування на це негативне явище ми втратимо можливість досягти економічного зростання та суспільного добробуту в Україні», – зазначив депутат від «Нашого краю».

Занепокоєння представників депутатського корпусу проблемою трудової міграції з України поділяють і місцеві підприємці. Так, чернігівський приватний підприємець Антон Поляков, спілкуючись на тему безробіття і трудової міграції із журналістами, зазначив, що в Чернігові вже кілька років важко знайти кваліфікованих спеціалістів робітничих спеціальностей. Крім того, нестачу персоналу відчувають уже й місцеві лікарні. Тому він переконаний, що представникам влади, бізнесу треба об’єднати зусилля та створити належні умови, аби люди були зацікавлені жити і працювати вдома, а не в інших країнах.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

7 коментарів

  1. Но при этом з/п поднимать не спешат и как и раньше хотят, что бы один работал за десятерых.

  2. Забезпечте людей гідною зарплатнею і всі проблеми з робочими руками вирішаться, миттєво.

    .

  3. Атрошенко вещал, что молодежь уезжает, так как город не красивый. Чего -то фонтаны не помогают? А деревья в горшках? Не???

  4. …»чуткое руководство» властей с зарплатами «на похлёбку» и европейскими тарифами и ценами ЗАСТАВИТ БЕЖАТЬ КОГО ХОЧЕШЬ…

  5. Заколебпли. ЗП ПОднимите, перестаньте родичей и взяточников на работу брать и будет всё ок. Ато 5 человек работают и 10 родичей на шее сидят. А сейчас пошла мода с гослужбы поперли — сразу место в тов, пат, зат. Но если на гос службе не работал, то и на новом месте ищет где дань снять!

  6. Все правильно выше сказано, низкие зарплаты, цены европейские, поэтому бегут, если не будут работодателем предприняты меры то вся квалифицированая рабочая сила уедет, на данный час если таковые и остаются то по личным семейным либо другим мотивам, ЕДИНСТВЕННАЯ ПОСЛЕДНЯЯ ВОЗМОЖНОСТЬ ВЛАСТИ ЭТО ОСЛАБИТЬДАВЛЕНИЕ НА БИЗНЕС УБРАВ КОРУПЦИОННУЮ СОСТАВЛЯЮЩУЮ ГОССИГМЕНТА, ЧТО БЫ ПОСЛЕДНИЕ ВЫРОВНЯЛИ СООТНОШЕНИЕ ЗАРПЛАТ И РАСХОДОВ РАБОТНИКОВ

Back to top button