Суспільство

Чернігівська міськрада з «дорогим» адвокатом програла суди «ОТІСу»

Чернігівська міськрада заплатила феноменальні кошти за одноразові послуги чернігівському адвокату Олександру Коленченку. Тільки за участь в одному судовому засіданні в Київському апеляційному господарському суді комунальне підприємство «ЖЕК-10» Чернігівської міської ради заплатило цьому адвокату 120 тисяч гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє чернігівський активіст Олександр Гашпар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Детектор»: ексклюзивне інтерв’ю з Гашпаром (Відео)

«Вищий господарський суд України каже про те, що нормальним гонораром адвоката є гонорар в розмірі 10% від ціни позову. Комунальне ж підприємство заплатило Олександру Коленченку 30%, хоча жодних нових доказів найнятий адвокат не збирав, лише склав апеляційну скаргу і взяв участь в одному судовому засіданні. Крім того, договір про надання юридичних послуг на представництво адвокатом інтересів КП «ЖЕК -10» у Київському апеляційному господарському суді був укладений 04.04.2018р., а судове засідання, в якому брав участь Олександр Коленченко, як представник КП «ЖЕК-10» відбулось 12 березня 2018 року, що унеможливлювало апріорі стягнення з іншої сторони витрат на правничу допомогу», — йдеться у пості.

40940691_706372479716602_8397403216848879616_n

Олександр Гашпар також зазначає, що навіть такий «дорогий» адвокат не допоміг чернігівським комунальникам виграти суд у витісненої з ринку фірми.

«Апеляцію він таки виграв, але хохма в тому, що суд касаційної інстанції рішення апеляційного суду скасував і залишив в силі рішення суду першої інстанції, згідно з яким з КП «ЖЕК-10» на користь ПрАТ «ОТІС» було стягнуто трохи більше, ніж 400 тисяч гривень боргу по оплаті робіт по технічному обслуговуванню і ремонту ліфтів та диспетчерських систем на об’єктах комунального підприємства. Ще 204 тисячі гривень КП «ЖЕК-10» має повернути ПрАТ «ОТІС» за проведення судової експертизи. Тож, витрачені 120 тисяч на адвоката так і не принесли результату. Далі буде цікавіше, бо про справи щодо «судової легалізації» оборудок чернігівської міської влади, в яких приймав участь вищезгаданий адвокат я напишу трохи згодом розгорнутий матеріал (наприклад, на доданому фото слухається справа щодо визнання недійсним договору на закупівлю комунальним підприємством «Зеленбуд» двох комунальних прибиральних машин Nilfisk, де Олександр Коленченко представляє інтереси фірми ТОВ НВЦ «Спец-Монтаж», яка «наварила» 2 млн. на оборудці, щодо якої відкрито кримінальне провадження, з продажі комунальному підприємству б/у машин», — зазначає Олександр Гашпар.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. А не то це Коленченко, що є сусідом пана мера в Царському селі-2?

  2. В Чернігові влада вміє собі заробити з коштів мешканців 🙁

Back to top button