Суспільство

Чернігівський педуніверситет «ущільнюється» через недобір студентів

До нового навчального року у виші відбулися суттєві зміни. Усе через те, що на деяких факультетах не набрали потрібної кількості студентів.

Тож, перша новація: психолого-педагогічний факультет перееїзжає з будівлі на розі вулиць Шевченка і Молодчого в головний корпус університету (вул. Полуботка). Це пов’язано з тим, що у ВНЗ не вистачає коштів, щоб платити за опалення будівлі.

За словами декана факультету Алли Скок, вже минулого навчального року через холод страждали і викладачі, і студенти.

До того ж, студентів на факультеті поменшало – цього року на перший курс прийшли лише 23 майбутні психологи. Пов’язане таке суттєве зменшення з тим, що Чернігівський університет цьогоріч не отримав бюджетних місць на цю спеціальність. Тож охочих  платити 14 тисяч на рік знайшлося не так уже й багато.

Друга новація: об’єднали фізико-математичний і хіміко-біологічний факультети. Тепер у нього нова назва: природничо-математичний. Тепер це найбільший факультет вишу – тут навчаються 486 студентів.

Відповідно, всі, хто вступав на ці два напрями, отримають дипломи з несподіваним формулюванням – випускник природничо-математичного факультету.

Причина такого об’єднання – дефіцит студентів. За словами декана Олександра Третяка, згідно із законодавством факультет не може існувати, якщо немає хоча б 200 студентів. На фізмат прийшли вчитися тільки 29 осіб, що в сумі з усіх курсів дало 191 студента. Вибір був невеликий: ліквідація або злиття з іншим факультетом.

На інших факультетах такої ситуації не виникло – всюди щонайменше 280 осіб.

Джерело: 0462.ua  і тижневик «Весть»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Моя дочка поставила пріоритет 1 на факультет психології , а з вузу ніхто навіть не подзвонив . ми вирішили , що значить так вони «нуждаються» в студентах . І як бачимо слава Богу , що не вступили , а то і нас би ущільнили

  2. Автору було важко сходити до вишу і зробити фото з правильною назвою?

Back to top button