Суспільство

Чернігівська міськрада звернулася до Зеленського, Разумкова та Гончарука

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримали звернення до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо недопущення погіршення фінансового забезпечення потреб територіальної громади Чернігова. Відповідне рішення ухвалено під час позачергової сесії міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові презентували новий територіальний поділ: передбачається укрупнення

Депутати висловили занепокоєння щодо фінансування основних потреб місцевої громади за показниками, передбаченими державним бюджетом на 2020 рік. Адже документ «зменшує доходи місцевого самоврядування всупереч тому, що протягом останніх років значно збільшені повноваження та сфери відповідальності громад». Передбачений місцевим бюджетам ресурс не дасть змоги органам місцевого самоврядування виконувати власні та делеговані повноваження, унеможливить надання послуг громадянам на належному рівні.

Серед вимог до центральної влади озвучено – підтримати норму про поновлення зарахування частини акцизного податку на пальне до місцевих бюджетів. Також заявлено необхідність встановити розмір освітньої субвенції на 2020 рік для міста Чернігова в обсязі 521 млн грн, що врахує підвищення заробітної плати педагогічним працівникам, а також компенсацію з державного бюджету в розмірі 342 млн грн на підвищення заробітної плати педагогічним працівникам дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти, тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Крім того, депутати Чернігівської міськради просять спрямувати 20% коштів дорожньої субвенції до бюджетів міст обласного значення та передбачити формульний підхід щодо розподілу таких коштів між бюджетами. Йдеться і про забезпечення оплати з державного бюджету гарантованих державою пільг, зокрема, пільг на проїзд і послуги зв’язку (для бюджету міста Чернігова – 150 млн грн). Водночас у зверненні висловлено побажання передбачити на 2020 рік додаткову дотацію на здійснення переданих із державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я для бюджету міста Чернігова в обсязі не менше ніж 186 млн грн та її формульний розподіл між районними бюджетами, бюджетами ОТГ та містами обласного значення.

На думку депутата міськради від партії «Наш край» Віктора Бистрова, особливо важливо в міському бюджеті наступного року передбачити в повному обсязі кошти на виплату заробітних плат працівникам освітньої та медичної сфер, не допустити погіршення умов оплати їхньої праці.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button