Суспільство

Чернігівські археологи розказали про череп у сквері імені Богдана Хмельницького

ЧЕline вже повідомляв, що сьогодні під час робіт із реконструкції в сквері імені Богдана Хмельницького (зліва від облмуздрамтеатру імені Шевченка) було знайдено людський череп та кістки.

Археологи, які наразі працюють у сквері повідомили, що рештки однозначно «не свіжі». І без експертизи встановити, до якого періоду вони відносяться не можливо. Адже їх знайшли у культурному шарі, який був перевернутий ще в 50-х роках ХХ століття під час прокладення каналізації. До слова, під час експертизи антропологи також мають з’ясувати чи бува не пішла людина з життя від насильницької смерті.

За словами археологів, черепі та кістки збереглися добре. Залишків одягу чи якихось предметів поруч із ними віднайдено не було. Також науковці кажуть, що відкопати іще щось цікаве не дуже сподіваються. Наразі археологів більше цікавлять рештки фундаменту П’ятницької церкви. Саме тут за роботою і застав їх ЧЕLine.

Заступник начальника експедиції Лівобережної археологічної експедиції інституту археології Академії Наук Андрій Казаков сказав, що на території скверу археологи працюватимуть щонайменше до Нового року. І цілком ймовірно, що і після свят теж.

Мабуть, комунальникам доведеться чекати допоки науковці не завершать свої дослідження.

Ще статті по темі

Back to top button