Суспільство

Чернігівський рибоохоронний патруль викрив 35 порушень правил рибальства

Державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля з 14 по 21 січня 2021 року зафіксовано 35 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито одне грубе порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Також складено 19 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено 15 актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 28 кг риби та 38 од. сіток.

«Всього у порушників протягом тижня вилучено 33 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 39 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 1 900 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, становила 850 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині понівечили будиночок для лебедів

Для прикладу, 19 січня на р. Десна поблизу с. Боромики Чернігівського району місцевий житель за допомогою забороненого знаряддя лову «драч» виловив двох сомів, загальною вагою понад 4 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 850 грн.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2020 року на Чернігівщині діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах.

Від початку дії заборони рибпатрулем складено 140 адміністративних протоколів на порушників Правил рибальства на зимувальних ямах, накладено штрафів на загальну суму 12 200 грн.

Свідків порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, просять оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля   (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: Чернігівський рибоохоронний патруль

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button