Суспільство

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень виявив 40 порушень

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень із 3 по 9 грудня викрив 40 порушень правил рибальства, серед них 9 грубих порушень (із застосуванням заборонених знарядь лову) по ч.4 ст.85 КУпАП, 21 порушення любительського рибальства за ч.3 ст.85 КУпАП, 4 порушення порядку збуту водних біоресурсів за ст.88-1 КУпАП та складено 6 актів вилучення безхазяйного майна.

У порушників вилучено 89,1 кг риби та 48 одиниць заборонених знарядь лову. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, становить 13 192 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибоохоронний патруль поспілкувався з рибалками щодо зимувальних ям

Так, 05.12.2018 у ході рибоохоронного рейду водоймами Варвинського району на р.Удай біля с.Воскресенське затримано місцевого жителя, який за допомогою сітки зяберної виловив 3,1 кг риби: щука – 5 шт., плітка – 6 шт., плоскирка – 2 шт., окунь – 1 шт., в’язь – 1 шт., завдавши збитків рибному господарству на 2431 грн.

У Менському районі 08.12.2018 р. на озері поблизу хутора Котичка затримано жителя м.Мена, який за допомогою сітки «ятір» виловив риби в кількості: щука – 1 шт., плітка – 2 шт., чим завдав збитків рибному господарству України на суму 510 грн.

У ході рейдів ринками м.Чернігова затримано чоловіка, який на міському ринку «Ремзавод» продавав без дозвільних документів карасів сріблястих. У чоловіка вилучено 4 кг живої риби, складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.88-1 КУпАП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон зимової риболовлі відкрито: трофеї чернігівських рибалок

Крім того, державним інспекторам Чернігівського рибоохоронного патруля вдалося запобігти декільком фактам незаконного вилову риби. Зокрема, 04.10.2018 р. на озері біля с.Хиболівка Куликівського району, 06.12.2018 р. на р.Удай у районі с.Воскресенське у Варвинському районі та 08.12.2018 р. поблизу хутора Овчарівка Менського району затримано чоловіків, які збирались виловлювати рибу сітками. На чоловіків складено протоколи за ч.3 ст.85 КУпАП, та проведено профілактичну бесіду щодо дотримання Правил любительського та спортивного рибальства.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада до початку весняно-літньої заборони заборонено ловити рибу на зимувальних ямах. Із переліком та інтерактивною картою розташування зимувальних ям можна ознайомитись на сайті Чернігівського рибоохоронного патруля.

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button