Суспільство

Чернігівський університет потрапив до престижного рейтингу

У квітні 2019 року сайтом Освіта.ua здійснено наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських закладів вищої освіти.

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні знову змінилися правила вступу до вузів

Станом на квітень 2019 року до бази даних Scopus включено 166 заклади вищої освіти України, що на 4 навчальних заклади більше, ніж у квітні 2018 року.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з даними рейтингу, найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка — 89 (84 у рейтингу 2018 року), Харківський національний університет ім. Каразіна — 70 (65) та Чернівецький національний університет ім. Федьковича — 61 (54). Замикає першу десятку Національний університет «Львівська політехніка» із індексом Гірша 42.

Серед  166 вишів у рейтингу є і заклади вищої освіти з Чернігова та області. Зокрема, це Чернігівський національний технологічний університет та Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, які посідають 43-у і 160-у сходинки відповідно.

Рейтинг ВНЗ України за даними наукометричної бази даних SciVerse Scopus можна переглянути за посиланням.

Ще статті по темі

Back to top button