Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом січня вилучено понад тонну незаконно добутої риби та понад 2 км сіток

Протягом січня 2020 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 142порушення Правил рибальства. Зокрема, викрито 22 грубих порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Також складено 91протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства),12 протоколів — заст. 88 — 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів) та 1 – за ст. 85 — 1 КУпАП(продаж заборонених знарядь лову).

Крім цього, складено 16 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 102 кг риби та 91 од. сіток, загальною довжиною майже 1,5 км.

«Всього у порушників у січні вилучено 1 085 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 223 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 140 од. сіток, загальною довжиною 2 402 метрів. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 16 065 грн. Стягнуто штрафів у розмірі 6 055 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, склала 3 451 грн. На виконання рішень судів правопорушниками до місцевих бюджетів сплачено 2 669 грн. компенсації за нанесені збитки», — зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Протягом січня були проведені спільні рейди з національною поліцією та прикордонною службою по можливих місцях незаконного скуповування та продажу риби.

Так, третього січня на ринку в м. Прилукивикрито молодого чоловіка, який продавав 12 кг живої риби (карась сріблястий). При наближенні патрульного громадянин покинув свій «товар» та зник у невідомому напрямку. Державним інспектором складено акт виявлення безхазяйного майна, рибу вилучено.

Восьмого січня на «Привокзальному» ринку у м. Чернігів викрито місцеву мешканку, яка незаконно торгувала живою рибою  — карасями сріблястими, загальною вагою 4 кг.

11 січня біля с. ШмаївкаЧернігівського району рибоохоронним патрулем разом з прикордонною службою було виявлено нелегального скупника з 438 кг риби (карась сріблястий, щука, краснопірка та судак).

12 січня на ринку в м. Борзна викрито місцевого жителя, який незаконно продавав 6 кг живої риби (щука, окунь, плітка, синець, лящ та карась сріблястий).

24 січня на міських ринках «Нива», «Центральний», «Привокзальний» та «Масани» виявлено сім випадків незаконного продажу 354 кг живої риби (карась сріблястий, товстолоб та щука).

У всіх випадках документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифікатів якості у громадян не було. На осіб складено протоколи за ст. 88 – 1 КУпАП. Матеріали справ передані до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Вилучена риба зберігається на складі Управління до винесення рішення судами.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах. За місяць в області рибпатрульні зафіксували30фактів порушення даної заборони. Нарахованоштрафів на загальну суму 2 105грн.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button