Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень зафіксовано 12 порушень Правил рибальства

За тиждень з 1 по 8 липня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 12 порушень Правил рибальства. Так, складено шість протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з яких один з ознаками кримінального правопорушення та шість протоколів – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим і на що можна ловити, щоб не отримати штраф – поради рибалкам від Чернігівського рибоохоронного патруля

Всього у порушників вилучено 8 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 11 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 400 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 8 687 грн.

Для прикладу, 2 липня на озері біля с. Хибалівка Куликівського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито жителя с. Вересоч, який за допомогою 2 од. сіток зяберних (одностінних) встиг виловити 2 екз. карасів сріблястих. Завдано збитків рибному господарству у розмірі 34 грн.

4 липня на р. Десна, біля с. Ладинка Чернігівського району виявлено мешканця смт Олишівка. Правопорушник виловлював рибу за допомогою 3 од. сіток. До тенет браконьєра потрапило 0,5 кг риби: 2 екз. плоскирки та 1 екз. плітки. Збитки обчислюються 153 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Джерело: Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button