Суспільство

Чернігівці побачать «Творчий спалах Майдану»

У Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана 16 лютого о 15:00 відбудеться відкриття виставки «Творчий спалах Майдану» до Дня Небесної Сотні з фондів Національного музею Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль-виставка моделей «Siver Model Fest» у Чернігові

«Справжній митець – заголений нерв, натягнута струна, барометр, який першим мусить відчувати коливання тиску історії». На Майдані творців було багато. Творчість була різна. Багато музикантів, артистів і художників утворили Мистецьку сотню. Багато людей творили самостійно і теж залишили пам’ятний слід.

Художники, які об’єдналися в «Артіль Майдан» залишаться в історії завдяки невпинному майстерному розписуванню касок. Найкращі з їхніх робіт уже побували на виставках у різних країнах. Частина стала цінністю приватних колекцій. Не дивно, що на аукціоні в США одну таку каску купили за тисячу доларів, адже в них вкладали працю справжні умільці, серед яких і народні майстри. Тому можна знайти каски, розписані автентичними узорами. Наприклад, петриківськими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в Чернігові експонується виставка Андрія Коваленка

Подібним проектом Мистецької сотні був «Щитопис». Художники розмальовували візерунками й оберегами щити, насамперед представникам Самооборони.

В експозиції представлені найяскравіші атрибути Майдану: каски, щити, прапори – все те, що асоціюється з подіями зими 2014 року.

Ще статті по темі

Back to top button